Productinfo

SPILLEX zeeppatronen

pok-lans-zeeppatroon-brandweer-boral

POK lans met zeeppatroon Spillex50

SPILLEX zeeppatronen worden door de Belgische brandweer vaak gebruikt als reinigingsmiddel voor het verwijderen van oliespoor en andere vervuiling van het wegdek.

De zeeppatronen worden gebruikt met speciale straalpijpen of in combinatie met een sproeibalk op een tankwagen. Door de keuze van de componenten waaruit de zeeppatronen worden samengesteld zijn deze zeer effectief in het wegnemen van vervuiling door koolwaterstoffen.

SPILLEX is uitermate geschikt om ingezet te worden bij klasse A branden, zelfs bij zeer hoge verdunning.

Blussen gebeurt door het afkoelen van vuurhaarden; brandbare stoffen  hebben immers een initiële energie nodig om een reactie aan te gaan met zuurstof uit de lucht waardoor hitte wordt ontwikkeld. Het wegnemen van deze initiële energie door afkoeling met water onderbreekt de reactie.

Water heeft echter een nadeel: door hun structuur gaan watermoleculen aan mekaar plakken en vertonen ze

waterdruppel

waterdruppel: oppervlaktekrachten

afstotingsverschijnselen  tegenover vele materialen. Dit uit zich in het vormen van druppels op een oppervlak, hoe groter de afstotingskrachten hoe kleiner het contactoppervlak onder de druppel ; mede daardoor wordt water tijdens het blussen maar voor 10 à 15%  effectief gebruikt. Het is inderdaad zo dat oppervlakken niet zo glad zijn als het oog ze ziet.

Hout bijvoorbeeld heeft een oppervlaktestructuur vol kloven en poriën waar het bluswater niet in doordringt. het grootste deel van het oppervlak komt aldus niet in contact met het water.

Links zuiver water Rechts water met detergent

Detergenten die opgelost zijn in het bluswater verzamelen zich bij voorkeur aan het scheidingsvlak van de te blussen materie met het bluswater waardoor de afstotingskrachten verkleind worden; dit noemt men bevochtigen.

Door het bevochtigen spreidt het water zich uit over het oppervlak en dringt het gemakkelijker in de poriën van een vaste stof, het water wordt aldus veel efficiënter gebruikt: aanzienlijk snellere blustijden, minder water, minder vervuiling door bluswater en waterschade.

Toepassingsgebied :

Reinigen van industriële vervuiling, olievervuiling zoals diesel en andere vervuiling met koolwaterstoffen.

brandweer_klasseA_schuim

bermbrand

Bestrijding van klasse A branden: vooral effectief bij branden zoals bij dakgebinten, rieten daken, struiken, bermbrand, hooi en strobranden, textiel enz., door verlaging van de oppervlaktespanning 

Nablussen  alle klasse A branden tegen heropflakkering van brandhaarden.

Blussen huizen, industriegebouwen, voertuigen, bos- en bermbrand

Verpakking : doos 18 stuks

OILEX+

motorolie_oplossing

oplossing motorolie in water

OILEX+ is een vloeibaar detergent dat speciaal ontwikkeld werd om gemorste koolwaterstoffen op te ruimen.Toegevoegd aan water, zelfs al aan 1%, krijgt men a.h.w. een  vloeistof die olie oplost en langdurig in het water opneemt zodat de biologische afbraak optimaal kan plaats hebben.

OILEX+ bevat geen fosfaten en is veilig te gebruiken in verdunning.

OILEX+ is veilig op de ons gekende gebruikte materialen, zoals rubber, aluminium, polyester zelfs in onverdunde toestand.

Gebruiken vanaf 1% ( vb voor dieselspoor ) , algemene mengverhouding : 2% , voor hydraulische vloeistoffen : 5% of meer

Toepassingsgebied :

OilSpill_huile_route_olispoor

dieselvervuiling

Reinigen van vervuiling zoals dieselspoor, motorolie, hydraulische vloeistoffen en vervuiling met andere koolwaterstoffen.

Wegdekreiniging: met rugsproeier, sproeibalk met doseersysteem, straalpijp met doseersysteem. 

Ontvetten van metalen en andere oppervlakken.

Geschikt voor gebruik in hogedrukreiniger

Verpakking : 20l bussen, 200 liter vaten en 1000 liter container.

SUPEROILEX

oliespoor_superoilex_oilex_wegdekreiniging_brandweer

oliespoor

SUPEROILEX is een sterkere versie van oilex+ en werd aangevuld met biologisch afbreekbare solvents die helpen om taaie vervuiling los te maken van het wegdek

Gebruiken vanaf 0.5% (vb dieselspoor), algemene mengverhouding 1%, voor hydraulische vloeistoffen en frituuroliën 5%

Toepassingsgebied

Reinigen van vervuiling zoals dieselspoor, motorolie, hydraulische vloeistoffen, frituurolie en vervuiling met andere koolwaterstoffen

Ontvetten van metalen etc,  algemene reiniger voor voertuigen en andere oppervlakken, geschikt voor gebruik in hogedrukreiniger en schrobmachines.

Wegdekreiniging: met rugsproeier, sproeibalk met doseersysteem, straalpijp met doseersysteem. 

Verpakking : 20l bussen, 200 liter vaten en 1000 liter container.